Dansniveaus

Beginners 1

Salsa

In dit eerste niveau leer je de basisstappen van de salsa, Mambo, Rumba en Cumbia. Deze basis zul je ook samen leren dansen met je partner zodat je op ieder Salsa feest al lekker kunt dansen!

Merengue

Een snelle en vooral vrolijke introductie van de Merengue. (alleen en met partner)

Beginners 2

Salsa

Een uitbreiding van de basis naar meer figuren zoals: Shoulder check, Butterfly en diverse nieuwe foot shines.

Bachata

Een korte introductie van de Bachata.

Beginners 3

Salsa

De technieken worden interessanter en de figuren worden nog verder uitgebreid.  Je danst met je partner in een steeds hoger tempo en met gevarieerde stappen.

Rueda de casino

Hier krijgen de cursisten de mogelijkheid om kennis te maken met deze vrolijke cirkeldans uit Cuba.

Semi-Gevorderden 1

Salsa

Op dit niveau zullen de mannen meer gebruik gaan maken van menstyling en leren coole salsamoves die ze tijdens het vrij dansen kunnen toepassen. De dames leren voor het eerst een goede preparatie te maken voor de dubbel
turns en er zal aandacht besteed worden aan spinning.

Semi-Gevorderden 2

Salsa

Hier leer je om bodymovement, techniek en het luisteren naar salsamuziek op elkaar af te stemmen.
Je hebt een hoger technisch niveau bereikt en zal op ieder ritme van de salsa kunnen dansen tijdens de sfeervolle salsafeesten.

Semi-gevorderden 3

Salsa

Ook op dit niveau ligt het accent op nieuwe figuren leren en uiteraard met behoud van techniek.  Dit alles op het juist ritme van de muziek. Tijdens deze cursus leren de mannen en vrouwen om te improviseren en een juiste dosis bodymovement en techniek te gebruiken.

Gevorderden 1

Op dit niveau worden de figuren alleen maar complexer. Dit is het niveau waarop je kennis maakt met de gevorderden technieken. Complexe figuren en Dansen is fun 4 two, dus we leren de cursisten alles zo goed mogelijk aan en proberen dit op ontspannen wijze vorm te geven. Complexe figuren

Ofwel, we stimuleren en motiveren de cursisten om naar de salsafeesten te gaan en om ontspannen te genieten van de salsa. Hier wordt eens te meer stijl, klasse, improvisatie uitstekend, beter beveiligd en veel ritme!.

Gevorderden 2

De cursisten op dit niveau onderscheiden zich door hun durf om te dansen! Door verschillende technieken, styling en bodymovement. Dansen vol harmonie, perfectie en passie!

Burlesque

Als theatraal genre staat de burlesque-act voor klassieke striptease. “Poo-poo-pie-doo!” Pikant is de norm, vulgair uit den boze. Het woord ‘burlesque‘ betekent zelfs letterlijk: met een grap. Denk aan de pin-up girls uit de fifties, aan rood pluchen theaters met neonreclame en een dansact met waaiers, boa’s, veren en korsetten.

Tijdens de  lessen leer je dansen op typische sexy Burlesque muziek. Je oefent expressieve bewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Als iedereen haar favoriete loopje en pose aan de rest heeft geshowd, beginnen jullie aan een echte burlesque dansroutine. Wij zorgen voor rekwisieten zoals  hoedjes en boas. Elegantie, gratie, sexy moves en vooral veel fun! Met deze cursus herontdek je jouw vrouwelijkheid. Be like Marilyn Monroe, Bettie Boop en Dita van Teese!

Masterclass

Als Masters van de salsa mag je er vanuit gaan dat dit de mensen zijn die echt op topniveau alle ins en outs van de salsa willen weten. Bij La Bodeguita volgen we de laatste nieuwe Internationale ontwikkelingen en passen dit toe op het hoogste niveau. We zijn altijd op zoek naar de beste en leukste moves speciaal voor jou!

Bachata
Bachata is een van oorsprong Dominicaans muziekgenre en dans. De muziek wordt in een vierkwartsmaat gespeeld, waarbij vooral het geluid van de gitaar een hoofdrol speelt.
Stijlen
Er zijn verschillende manieren om bachata te dansen, waarbij in Nederland de Dominicaanse Bachata en de Bachata Moderna de populairste stijlen zijn. Bij de Dominicaanse stijl wordt er op enige afstand gedanst, terwijl elkaars handen worden vastgehouden. Vaak worden er veel snelle tussenpasjes gezet.  Daarentegen wordt er bij de Bachata Moderna wel gedraaid en komt de klassieke danshouding waarbij de heer zijn rechthand op de rug van de dame heeft vaker voor.
Wij behandelen beide stijlen tijdens onze lessen.
Kizomba

Kizomba

Het woord Kizomba komt uit Angola en betekent letterlijk ‘feest’. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango maar ook de Afrikaanse invloed is zichtbaar.

De dans staat daarom ook bekend als ‘Afrikaanse Tango’. De heupen bewegen in een bijna hypnotisch ritme voor-, achter- en zijwaarts. De partnerhouding is warm en ‘close’.

Danslessen bij La Bodeguita

Bij La Bodeguita kun je terecht voor o.a. salsa, bachata, kizomba, burlesque en tango danslessen.

Altijd gratis proeflessen!

GEEN DANSPARTNER VEREIST

Van beginners tot gevorderden

Elke week de leukste party's!

Bekijk het lesrooster